söndag 8 december 2013

Redan fullt..

Det kom en förfrågan i går... vill vi..självklart vill vi..men vi kan ju inte..vi har inget eget ställe på Irland dit vi kan ta hundar i väntan på resa..ibland kan det kännas tungt..ibland undrar man om det kanske är lika så bra.

Det är fullt nu, överfullt i de kommunala hundstallarna ( pounden),hos hjälporganisationerna ( rescuena) och vi skriver den 8 dec i nådens år 2013.
 Inlämnad av ägaren.

Det är fortfarande långt till Jul, den helg alla verkligen fasar inför, och julens efterdyningar med alla julklappsvalpar som kommer i retur till uppfödare som inte tar emot, utan det blir kommunens och hjälporganisationernas problem.

Maeve som vi skrivit om tidigare här i bloggen gör sitt bästa för att hjälpa till med poundhundarna på Mullingar, men nu är det trögt, väldigt trögt, i går var läget förtvivlat, jag får inte ut dom, det finns inte plats. Hon skulle vilja ta ut några, sätta dom på pensionat några dagar i hopp om att det blir plats någonstans.
 Inlämnad av ägaren

Vi kör hem 22 hundar från Coolronan på torsdag, då kanske, kanske att det finns plats för några själar att få komma till tryggheten, men som regel finns det en väntelista även där.
Inlämnad av ägaren
De är inlämnade av sina ägare sk surrenders, de har inte de obligatoriska 5 dagarna och vissa kommuner avlivar direkt, när poundet är fullt är de dom första som tas bort. 
Vissa ägare tycks fortfarande tro att de gör hundarna en tjänst men de kommunala hundstallen har ingen skyldighet att omplacera några hundar, det är frivilliga krafter som sysslar med det, som Maeve och Coolronan Dog Rescue med kommunens goda minne..hundarna på Mullingar har ändå lite tur att de är just där, det finns värre ställen.
 Hittehund

 Hittehund
 Hittehund
Hittehund som man hittat ett jourhem till



 Hittehund

Hittehund
Alla är de inne på Mullingar pound, alla är de i risksonen.
Vi jobbar på med vår bit och försöker göra plats på det rescue vi jobbar med, att tigga pengar och om någon nu känner att de verkligen vill vara med och vara så nära verksamheten man bara kan vara behöver Maeve troligen några euros för att lyfta ut någon av dessa själar till säkerheten.
Du kan stötta genom att bli medlem eller månadsgivare, vi ser alltid till att pengarna kommer till nytta där de som mest behövs. Nu har vi fått frågan, kan ni stötta med pengar till hundpensionat till dessa små, normalt kostar det 10 euro natten, Maeve ska se om hon kan få ett bättre pris.....

Bloggintresserade